Helena Emmerová: Psa raději nechte doma než v psím hotelu

1. červenec 2014
Dobré odpoledne

Doba dovolených je tady. Těšíme se na cestování a v hlavě si už vykreslujeme, jak si volné dny užijeme a odpočineme si. Pak se ale podíváme k nohám a začneme mít starosti. Zvlášť když pohlédneme do očí té němé tváři, která jako by už tušila, že ji opustíme.

Kynoložka Helena Emmerová říká: „Pochopitelně nejlepší je vzít psa s sebou. Přizpůsobit dovolenou a zařídit potřebné věci, jako je platný očkovací průkaz, jídlo, pití a během cesty dělat zastávky. Nenechávat psa v autě, aby nedošlo k přehřátí organismu. Když ho vezmete s sebou, bude šťastný.“

V případě, že ho nemůžete vzít s sebou na dovolenou, měli byste nechat psa tam, kde je mu nejlépe - doma, na zahradě, popřípadě u příbuzných, kteří s ním mají dobrý vztah.

Další možností je psí hotel, na Vysočině ale těchto zařízení moc není. Musíte ale počítat také s tím, že se vám vaše dovolená prodraží, protože psí hotel něco stojí. Má to i další riziko. „Pokud totiž váš pes není zvyklý být v kotci, vězte, že se mu v psím hotelu tohoto typu moc líbit nebude,“ uzavírá Helena Emmerová.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.