S hubnutím vám pomůže kopřiva

13. duben 2017
Dobré odpoledne

Zkrotit vaše tuky vám můžou pomoci i bylinky. Z čeho si udělat čaj, abyste shodili pár kilo a zároveň si pročistili organismus, jsme probrali s bylinkářkou Květou Šimkovou ve čtvrteční Poradně Regionu.

„Žádný zázračný lék na hubnutí není. A to ani ve formě bylinek. Hubnutí je práce sama na sobě a chce to vždycky změnu životního stylu. Takže to není o tom, že do sebe naházím pár tablet nebo vypiju pár čajíčků a pak čekám, až se dostaví účinek. Souvisí to samozřejmě se změnou stravovacích návyků, pohybem na čerstvém vzduchu a psychickou pohodou,“ říká host.

S hubnutím vám pomůže kopřiva

Kopřiva dokáže odstranit nadbytečnou vodu z těla. Zároveň dokáže i čistit krev. To má pozitivní vliv na metabolismus a dokáže nastartovat procesy v těle, díky kterému jdou kila lépe dolů. Většina obézních lidí má problém s tím, že zadržují mnoho vody v těle. Jim pomůžou vyloženě močopudné bylinky, jakými jsou bříza nebo kontryhel.

Jaro je ke sběru kopřiv ideálním obdobím

„Můžeme si nasbírat malou kopřivu nebo jen vršky, pokud už je nějaká odrostlejší. Do mixéru dáme hrst kopřiv s 20 ml vlažné a odstáté vody. Promixujeme, přecedíme a zelený nápoj, který vznikne ze syrové kopřivy, to znamená, že to nespařím a nezničím žádné látky, které jsou v tom obsaženy, tak pijeme nalačno po dobu čtrnácti dní a máme z toho detoxikační kúru,“ radí bylinkářka Květa Šimková.

Spustit audio