Bederní páteř může bolet od ledvin

27. srpen 2014
Dobré odpoledne

Bolesti bederní páteře provázejí stále více lidí. Nepříjemné stavy souvisí s nevhodným sezením na židlích, nesprávným pohybem, držením těla, ale také s ledvinami. „Pozná se to tak, že na tu bolest nezabírají analgetika, tedy prášky na bolest,“ řekl v odpolední poradně chiropraktik Vinci László.

Léčba takové bolesti je poměrně složitá. „Existuje asi milimetr čtverečný v oblasti křížové kosti, který se musí najít. Výhodou je, že jsme-li úspěšní, velmi dobře nastartujeme ledviny,“ dodal chiropraktik.

Bolest páteře může být způsobena také od samotné páteře. Souvisí to s první obratli ve spodní části a také se spojením křížové a pánevní kosti. „Bolesti pak střílí po zadní části nohy a v jiném případě po boční části,“ vysvětlil Vinci László.

Aby byla naše páteř co nejdéle zdravá, můžeme celkem jednoduše cvičit. Vinci László doporučuje: „V kleče, na rukou, zvedneme pravou nohu co nejvíce nahoru, patu protlačíme co nejdál a špičku otočíme doprava. A cvik opakujeme i na druhé straně.“

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.