Kosmetička Romana Hrbatá: Pleť potřebuje večer pořádnou očistu

3. březen 2015
Dobré odpoledne

Každý večer máme věnovat své pleti maximální péči, protože k odpočinku večer ukládáme nejen tělo, ale i pleť, která by mělo být ráno zregenerovaná. „Nabádám všechny své klientky, aby si z večerního čištění udělaly příjemnou chvilku pro sebe a ta se jim stala rituálem,“ říká Romana Hrbatá. „V ovzduší se totiž pohybuje spousta škodlivých látek, kterým se říká volné radikály, a ty je zapotřebí pečlivě z pleti odstranit. Voda s mýdlem a ručník na to určitě nestačí.“

Klasický postup se podle kosmetičky dá naučit velice rychle. „Prvním krokem je věnovat se očním partiím. Kdo se ráno nalíčí, má večer očím také ulevit. Líčidla nanášená na řasy, jsou chemickými prostředky, proto se mohou dlouhé řasy i při použití značkové řasenky začít lámat nebo vypadávat,“ varuje před vynecháním tohoto kroku Romana Hrbatá.

„Vatový tampón navlhčíme vodou, kápneme na něj pleťové čistící mléko nebo odličovací emulzi a pomalými tahy shora víčka dolů smýváme líčidlo do strany. Tampón nesmí kůži drhnout, měl by mít plynulý skluz,“ popisuje kosmetička. Je dobré vyzkoušet, jaké přípravky vyhovují vašim očím.

Mýdlo na obličej nepatří!

Následně podobným způsobem odstraníme i make up z obličeje, který si zaslouží očistit, i když nepoužíváme make up, protože pleť je za celý den silně znečištěná. „Na tamponu jsou nečistoty vidět,“ upozorňuje Romana Hrbatá. Pleťové mléko pak opláchneme vodou, dočistíme emulzí, gelem nebo pěnou, které teprve dokonale odstraní všechny zbytky nečistot z pleti. Mýdlem ale obličej nemyjeme, protože mýdlo má úplně jinou zásaditost. Podle kosmetičky patří mýdlo jen na ruce. Kdo netrpí na červené žilky zvané venektázie, může při oplachování střádat teplou a studenou vodu.

Romana Hrbatá, kosmetička

Po očištění pleti nanášíme vhodný noční krém, který může být trochu hutnější, aby pleť vyživil. „Je dobré, když je pleť trošku navlhčená, protože molekuly vody se spojí s molekulami krému a pleť je zároveň hydratovaná. Noční krém se nanáší poklepáváním a je nutné vyhnout se očním partiím – mnoho výživných látek může působit dráždivě,“ varuje kosmetička. „Někdy je možné pod noční krém aplikovat regenerátor ve formě séra, ale to už jde skutečně o dokonalou večerní péči o pleť,“ usmívá se v poradně na Regionu.

Chat s Romanou Hrbatou

autor: dak
Spustit audio