Máte světlejší pleť a chcete jít do solária? Ideální je to kolagenové

18. leden 2017
Dobré odpoledne

V zimě je málo sluníčka a to chybí i našemu tělu. Doplnit vitamín D můžete v soláriu. Jak často chodit a na co si při umělém opalování dát pozor, jsme probrali v poradně Regionu s Petrou Mazačovou. Když jdete do solária poprvé, proškolená obsluha by vám měla říct, jaký typ pleti máte. Na základě toho vám doporučí, jak se do opalování pustit.

„Začínáme na nižší intenzitě solária, pokud máte světlejší kůži, tak začínáme na šesti minutách. U lépe se opalujících na osmi až deseti minutách. Při dalších návštěvách zvyšujeme délku pobytu nebo intenzitu solária,“ říká host.

Světlé typy mohou chodit do solárií s kolagenem

Jsou o něco šetrnější, proto jsou vhodná právě pro lidi se světlou pletí a pro ty, kteří se špatně opalují. Jedná se o kombinaci trubic v soláriu, kdy polovina je solárních a druhá polovina kolagenových. „Samotný kolagen je terapie červeným světlem, která je vhodná pro citlivou kůži, pro lidi, kteří mají problém s akné, s různými ekzémy, sjednocuje pigment, atd.,“ říká Petra Mazačová.

V soláriu se krásně zahřejete

V chladném zimním období se v soláriu taky krásně prohřejete. Dále získáte i vitamín D, kterého máme přes zimu málo právě proto, že je slunečního svitu mnohem méně a chodíme více oblečení. Před začátkem léta navíc můžete v soláriu pleť připravit i na intenzivnější sluneční svit a předejít tak spálení.

Důkladně si zkontrolujte čistotu solária

Každé solárium musí být vydezinfikované a čisté. Obsluha většinou na solárium umístí nějakou tabulku o provedení dezinfekce a samozřejmě čistotu můžete zkontrolovat i pohledem. V každém soláriu musí být pravidelně měněny i trubice. O jejich výměně musí mít obsluha protokol, který si můžete vyžádat. Opalování pod starými trubicemi je zdraví škodlivé.

Spustit audio