Pleť si můžete omladit šlehačkovou maskou

3. únor 2016
Dobré odpoledne

Uprostřed plesové sezóny, ale i kdykoliv jindy v roce, zabodujete díky zdravé a upravené pleti. „O pleť bychom se měli starat pravidelně. Na odborné ošetření doporučuji docházet jednou za měsíc,“ poradila jihlavská kosmetička Romana Hrbatá. V odpolední poradně na Regionu se ale věnovala i ženám, které svůj obličej pravidelně neošetřují. Ty mohou pokožce na tvářích věnovat péči alespoň před plesem nebo nějakou významnou událostí.

Nedoporučuje se čistit pleť nebo upravovat obočí odpoledne před chystanou sváteční událostí. „Na ples bychom měli svůj obličej připravovat s předstihem. Nejúčinnější je prevence. Třeba tmavé kruhy pod očima mohou značit nedostatek tekutin,“ poodhalila Romana Hrbatá, jak výživa ovlivňuje kvalitu pleti.

Sáčky od heřmánkového čaje zklidní unavení oči

„Unavené oči osvěžíte studenými obklady třeba z vychlazených sáčků heřmánkového čaje. Pleti prospějí masky. Z těch domácích můžu doporučit jogurtovou, která váš obličej krásně omladí. Na mastnou a problematickou pleť si dejte obklad z droždí, který zúží póry,“ doporučila kosmetička.

„Moje oblíbená je maska z našlehané smetany, kterou vám může manžel po pár minutách s obličeje olízat,“ navrhla s šibalským úsměvem Romana Hrbatá. Šlehačková maska je vhodná zejména k oživení suché kůže.

Kartáček na zuby využijete i k masáži rtů

Ještě než se začnete před plesem líčit, prohlédněte svoje rty. „Pokud je máte rozpraskané a suché věnujte jim krátkou jemnou masáž měkkým zubním kartáčkem. Při přejíždění rtů se nepoužívá zubní pasta,“ poskytla zajímavý tip jihlavská kosmetička. Masírovat rty měkkým kartáčkem je možné pravidelně.

Při večerním líčení zdůrazněte oči nebo ústa

Samotné večerní líčení je velmi individuální. „Základním pravidlem je zvýraznit buď oči, nebo ústa. Při výrazném nalíčení rtů i očí zároveň žena nepůsobí přirozeně,“ řekla Romana Hrbatá. Barvy a styl líčení potom odbornice ladí podle temperamentu zákaznice a podle jejího vzhledu. „Váčky pod očima se dají skrýt pomocí světlého korektoru, malé oči může líčení opticky zvětšit a naopak. Odborník na svém místě zákaznici nejprve poslouchá, aby zjistil, jaké má zvyky a jaký typ líčení se k ní bude hodit. Neexistuje žádná univerzální šablona,“ dodala Romana Hrbatá.

Spustit audio