Pleť v letních měsících důkladně hydratujte, radí kosmetička

26. červenec 2017

V létě je velmi důležitá hydratace pokožky. Voda ovlivňuje všechny procesy v našem těle, a to včetně vzhledu. Na vodě je přímo závislá vnější vrstva pleti. Jak pečovat o pleť v letních měsících, přišla poradit kosmetička Romana Hrbatá.

Ženy mohou před ostrým letním sluncem částečně chránit svoji pleť líčením. „Pokud jedete na dovolenou a budete si užívat u vody a slunění, tak pochopitelně si musíte přibalit opalovací krémy. Speciálně si můžete pořídit vyšší faktor na obličej. Používáme už i padesátku a na tělo minimálně patnáctku,“ říká kosmetička.

Každé ráno pleť důkladně vyčistěte

Každá ráno omyjte pleť na obličeji pleťovým čistícím gelem. To nahrazuje starší mytí mýdlem, protože mýdlo dnes už na pleť v obličeji nepatří, protože ji příliš vysušuje. Čistící gel zároveň vyčistí i póry v pleti pěkně do hloubky. Po mytí použijte hydratační krém.

Kvalitní make-up můžete použít i v létě

„Dnes už existuje kvalitní řada make-upů, která už vůbec nepůsobí na póry tak, že by je nějak dusily. Naopak make-upy v sobě mají ochranné faktory, takže to chrání pleť. Když jdu někam ven a dám si na denní krém ještě make-up, tak mám sto procentní ochranu a můžu přejít kdekoliv na slunci,“ říká host.

Po opalování pleť dobře hydratujte

Po návratu z dovolené se opatrně holte, aby břity strojků nepoškodily horní strukturu opálené pleti. „Po sprchování používáme kvalitní hydratační krém na celé tělo, pěkně je do sebe vmasírujte a opálení vydrží déle,“ radí Romana Hrbatá.

Spustit audio