Spinning a indoor-cycling je pro každého! Jen nezapomeňte na vycpané kalhoty a pevnou obuv!

11. únor 2016
Dobré odpoledne

Spinning je kondiční cvičení na speciálním kole za doprovodu hudby. Vše je pod dozorem zkušeného instruktora. „Není to složité. Podrobné informace jak jezdit, se dozví klient přímo na místě. Jezdíme různé programy. Kopce v sedle, kopce ze sedla a energie proudí celým tělem. Indoor-cycling jeto praktické stejné, ale na kole jsme v jiné pozici,“ vysvětlila instruktorka Dita Nechvátalová.

Fitcentra, která provozují spinning, dnes běžně bývají vybavena speciálním počítačem, který cvičícím udává, kdy mají šlápnout.

„Může to dělat opravdu každý. Nezáleží ani na věku ani na postavě. Toho se lidé hodně obávají. Já jsem silný, to je jedno. Dnes se na těch lekcích dá vybrat spousta programu, některé jsou jen pro spalování, vyhledávají to jen ženy. Kdo nemá rád nějakou tu pohodičku, spíš se chce vybít, zvolí jiný program, " dělí se o zkušeností Dita Nechvátalová.

Dita Nechvátalová, instruktorka spinningu

Rada na první lekci

„Vždy je potřeba se zaregistrovat na recepci, do kterého fitnescentra půjdete. Jak po telefonu, tak i přes internet. Mít sebou pitnou vodu, ručník. Neberte si plážovou osušku. Je to velký kus látky, stačí menší. A nezapomenout na vycpané kalhoty a rukavice, aby neklouzaly z řídítek ruce dolů. Důležitá je také cyklistická obuv nebo obuv s pevnou podrážkou, aby nebolela chodila.“

Spustit audio