Stará plovárna v Jihlavě ožije divadelním představením

21. červenec 2017

Léto přímo vybízí k tomu trávit co nejvíce času někde venku pod širým nebem. A když přitom můžete ještě vidět i divadelní představení, tak není co řešit. A přesně to vás čeká na jihlavské Staré plovárně. O programu jsme si povídali s Jakubem Škrdlou, hercem Horáckého divadla a s Adamem Hruškou z divadla Diod.

Druhý ročník divadla na Staré plovárně začíná v neděli 23. 7. 2017 v 17:00. To začnou přípravy, kdy na Staré plovárně vznikne osvětlená divadelní scéna. „Hrajeme 4., 5., 6. srpna. Je to současně premiéra i derniéra pro Jihlavu,“ říká host. 18. a 12. srpna pak stejnou scénu a představení můžete ještě vidět na Panském dvoře v Telči.

Divadlo na Staré plovárně přiveze i bar

„Když člověk někde dělá 14 dní divadlo, tak rozhodně zasáhne do místního prostředí. My se snažíme našlapovat měkce, velice opatrně a s úctou a vážíme si toho, že projekt můžeme realizovat,“ mluví s pokorou Jakub Škrdla o prostorách, kde scéna divadla vzniká.

Kromě divadla si ale návštěvníci mohou dát i něco dobrého k pití na baru, budou tam i dílny pro děti a určitě tam bude i koncert. Kdo bude chtít, může si přinést karimatku, spacák a strávit s divadelníky i příjemnou letní noc.

Spustit audio