V Rakousku sezóna nekončí, podzim je ideální k objevování

22. srpen 2016
Dobré odpoledne

V poradně Českého rozhlasu Region jsme vám přiblížili další turisticky vyhledávanou zemi. Tentokrát to byli naši jižní sousedé. Po Rakousku nás provedla Martina Lauerová z cestovní kanceláře Kompas tour.

Jedním z tipů pro pár ve věku nad padesát let na příjemnou a nenáročnou dovolenou je okolí Dachsteinu. I když jsou zde velehory, můžete tady provozovat i nenáročnou lehčí turistiku. Většina místních hotelů a penzionů je vybavená wellness centrem. „Dále je možné podnikat výlety lanovkou na Rittisberg, na ledovec, kde si můžete prohlédnout ledový palác, který je jednou z památek UNESCO,“ doplňuje Martina Lauerová.

V Rakousku sezóna nekončí

„Po letní sezóně nastupuje podzimní sezóna, která začíná kolem 12. září. Není to jako v přímořských nebo horských oblastech, kde je letní a zimní sezóna,“ upřesňuje Martina Lauerová. V Rakousku zkrátka musíte počítat s tím, že i na podzim nebo na jaře je sezóna a ceny ubytování a dalších služeb proto příliš neklesají ani v tomto období.

I v alpské zemi můžete pohodlně jezdit na kole

Stačí jen vyrazit do oblastí nížin. „Nejznámější rakouská cyklostezka je ta dunajská. Je zároveň nejdelší, vede z Pasova do Bratislavy a dál Maďarskem. Samozřejmě i kolem Vídně a Dolním Rakouskem vede spousta cyklostezek,“ říká Martina Lauerová. Na své si přijdou především cyklisté, kteří vyhledávají rovinaté a pohodlné trasy.

Podzim je ideální k objevování

A v Rakousku je skutečně mnoho krás. „Zmíním jenom některé z nich. Například nejvyšší vodopády v Rakousku, kterými jsou ty Krimmelské. Případně hřebeny hor a lanovky, s nimiž můžete vystoupat až do výšky 2000 m.n.m. v Kützbühelských Alpách,“ doporučuje Martina Lauerová.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.