Zhubnout můžete svižnější chůzí

4. leden 2017
Dobré odpoledne

Pokud jste na Nový rok začali hubnout, tak kromě vhodné stravy to bude chtít i pár cviků. V poradně Regionu s nimi pomohla trenérka Simona Hniličková. Hubnout navíc můžete i velmi jednoduše chůzí. „Musíte mít typickou chůzi pro to, abyste spalovali tělesný tuk. Což je něco mezi rychlou chůzí a pomalým během,“ doporučuje Simona Hniličková.

Hubnout je možné i při mytí oken. „Pokud není někdo zvyklý tahat činky rukama, tak po dvou hodinách umývání oken na druhý den lehne se zády, s pažemi a s rameny obecně. Nebo další domácí práce jako například vysávání,“ radí trenérka Simona Hniličková, jak každodenní činnosti využít i jako kondiční aktivitu.

Čtěte také

Se cvičením začněte pozvolna

„Určitě začněte klidnější a pohodovější formou. V žádném případě do toho rychle nenaběhnout a pak za dva dny odpadnout a čtrnáct dní se nehnout. Pokud člověk nebyl zvyklý na žádný pohyb, tak rozhodně ne čtyřikrát týdně do fitness centra, jak se mnohdy dočtete,“ upozorňuje host. Pro začátek stačí, když budete posilovat jednou až dvakrát týdně.

Zaměřte se na konkrétní partie

Kdo chce ubrat na břiše, stehnech nebo zadku, měl by se vždycky na problematickou část těla přímo zaměřit. Běhání nebo plavání je dobré na celkovou kondici, ale na konkrétní partii to vidět nebude, i když jsou samozřejmě i výjimečné případy. Na břiše se musíme zaměřit na konkrétní břišní sval speciálním cvikem. U zadku a stehen je to jednodušší v tom, že velmi dobře fungují dřepy.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.