Anglické máslové sušenky
Proč se neinspirovat k dobrým jídlům v jiných zemích. Lektorka angličtiny Kateřina Bukáčková strávila ve Velké Británii dost dlouhou dobu. Tady je recept na zaručenou dobrotu – anglické máslové sušenky, chcete-li shortbread.
„Anglický shortbread je podobný našemu lineckému těstu, pojďme si říci o skotském,“ začíná své povídání paní Kateřina. Britové si dopřávají, sušenky bývají tlustší než ty naše.
Potřebujeme následující suroviny:
- máslo a hladká mouka ve stejném množství (175g)
- 75g cukru
- 75g jemné krupice
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, následně ho vařečkou vypracujeme s cukrem a potom uděláme těsto z hladké mouky a krupičky. Pečeme propíchané vidličkou v dortové formě. Po upečení, ještě teplé, rozkrájíme na trojúhelníky nebo čtverce. Podáváme stylově s čajem nebo mlékem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.