V evergreenech zpívala královna českého šansonu

15. srpen 2013
Odpolední evergreeny

Dáma, která má 15. srpna svátek, je považovaná za královnu českého a československého šansonu. Někteří kritici ji nazývají Velkou dámou šansonu a vysloužila si také pojmenování Piaf z Prahy. Ve čtvrtečních evergreenech zpívala Hana Hegerová.

Prosadila se hlavně jako zpěvačka šansonů, která u nás nemá srovnatelnou konkurenci. Velké uznání sklidila také v cizině, především v německy mluvících zemích. Ve čtvrtek odpoledne jsme si pustili Starou píseň z jejího posledního alba, ve které Hana Hegerová zpívá společně s Jaromírem Nohavicou.

Hanu Hegerovou doplnila v evergreenech také další vynikající česká zpěvačka s velmi silným, čistým a výrazným hlasem. Hana Ulrychová ráda zpívala už od mládí, účinkovala v dětských sborech a učila se zpěvu. Na Regionu vystoupila společně s bratrem Petrem a skupinou Javory.

autor: jak
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.