Vzpomínka na Stanislava Procházku mladšího

30. srpen 2013
Odpolední evergreeny

Poslední prázdninový pátek jsme na Regionu vzpomínali. Nejprve na uplynulé letní dny s písničkou Karla Gotta Léta prázdnin. Melodii k ní napsal belgický písničkář Jacques Brel a českým textem ji opatřil Zdeněk Borovec.

Písní Celá škola už to ví jsme zavzpomínali také na českého zpěváka Stanislava Procházku mladšího, od jehož odchodu z našeho světa uplynulo přesně 10 let.

Soutěž se týkala hitu Mám malý stan, který složil Bedřich Nikodém. Kdo jsou zpěváci téhle písně, to byla páteční soutěžní otázka. Odpovědí přišla celá řada, kromě jediné jste dobře věděli, že to jsou skvělý intepreti Karel Štědrý a Waldemar Matuška. Paní Marie z Polné odeslala třetí správnou smsku a získala poukaz na 500 korun na slevový portál Pepa.cz.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.