Další generace modelu i30 automobilky Hyundai zamířila do českých autosalonů

28. leden 2017
Motorsvět

Nová i30 od Hyundai už plnohodnotně nastoupila na českých trh a je možné si ji objednat. Jaký na mne udělala dojem, to se dozvíte právě teď. Na první pohled se nemůžu zbavit dojmu, že se koukám na automobil s rysy Mazdy. Horkou novinkou je však nošovická třicítka, která dostala nový vzhled.

Na ostře řezaná světla, hranatá zpětná zrcátka, můžete rovnou zapomenout. Kapota působí robustnějším dojmem, z horní části nabíhá více do výšky a vpředu je víc useknutá. Designem se tedy nový Hyundai spíše podobá další jihokorejské novince Kia Niro.

I hranaté přední světlomety vzaly za své a na přídi je budete hledat těžko. Výrazním rysem zadní části se stala ostrá hrana, která se láme v polovině víka kufru.

V interiéru došlo k zachování modrého dokreslení přístrojové desky a tlačítek. Pokud sáhnete po vybavenějším provedení, bude Vám radost dělat příjemně vysoko usazená obrazovka navigace. Už ji nehledáme ve spodní části středového panelu, protože se přesunula nad výdechy ventilace. Pokud budete vybírat už nyní, musíte se spokojit pouze s dvěma motory – Benzinovým litrovým motorem s turbem a naftovou klasikou 1,6.

Za první z nabízených motorizací zaplatíte téměř 400 000 Kč a za naftu pak 489 tisíc korun.

Celý pořad si poslechněte v přiloženém audiu.

autor: Veronika Vošická
Spustit audio