Inovovaná Škoda Citigo. Nejmenší vůz tuzemského koncernu

29. duben 2017
Motorsvět

Je nejmenším zástupcem domácí automobilky a na našem trhu si velmi slušně vede už od roku 2011 a právě to si žádalo modernizaci, aby i nadále byla oblíbeným městským vozítkem. Řeč je samozřejmě o Škodě Citigo. Nové tvary dostala kapota, maska chladiče i nárazníky, a přepracovány byly například mlhové světlomety.

Čerstvý vánek je cítit i z modernizované přístrojové desky. Mne hned na úvod zaujala velmi pěkná patnáctková kola, která zákazník získává s výbavou Style. Tenké paprsky mají sportovní nádech a autu prostě sluší. Pokud se podíváme do ceníku, najdeme zde tři základní stupně výbavy a samozřejmě specialitky v podobě edice MonteCarlo a ekologického G-TECu na zemní plyn.

Úvod modernizovaného modelu bývá většinou spojován i akční výbavou, ta v případě škodovky nese název Fresh. Standardně se zákazníci dočkají výbavových stálic v podobě Activu startujícího na 219000 Kč a Ambitionu, které doplní zmiňovanou nejvyšší výbavu Style začínající na částce 235 000 Kč.

Obecně by se tedy při pohledu do ceníku dalo tvrdit, že si za méně peněz pořídíte více muziky a to třeba i díky paketům umožňujícím individualizaci auta podle přání zákazníků.

Celý pořad si poslechněte v přiloženém audiu.

autor: Veronika Vošická
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.