Dobroty

  • Oddělování bílků - Foto: Martin Čuřík
    Dobroty22. února  2018 v 10:03       

    Bezé z bílků

    Z francouzštiny pochází sněhové těsto s mnoha možnostmi využití – jeho název bezé napovídá, že má být vzdušné a lehoučké jako polibek, který se francouzsky řekne „baiser“. Dnešní cukráři je musí dobře umět, protože bezé je základem několika zákusků,...

     
  • noky a smetana - Foto: Dáša Kubíková
    Dobroty21. února  2018 v 13:44       

    Noky se smetanovou omáčkou

    Na bramborových nocích se musí ocenit jedna věc – jsou rychlé a dají se jíst jako příloha téměř k čemukoliv. Samo o sobě...

     
  • Kakaové řezy - Foto: Dáša Kubíková
    Dobroty20. února  2018 v 14:28       

    Kakaové řezy s citrónovou polevou

    Jednoduchý moučník, který máte tak rychle hotový, že si nečekaná návštěva ani nestihne zout boty? S tím má zkušenosti paní...

     
  • Zdravá svíčková - Foto: Dáša Kubíková
    Dobroty19. února  2018 v 06:00       

    Bezmasá svíčková

    Správná svíčková se vaří velmi dlouho a důležité jsou tam všechny možné chutě – koření, sůl, víno, hořčice, zelenina, špek,...

     
  • Čočková kaše - Foto: Dáša Kubíková
    Dobroty16. února  2018 v 06:00       

    Kaše na sto způsobů

    Inspirace přichází ze všech stran, pokud jsme všímaví a nasloucháme! Tak třeba kolegyně Tamara Pecková si pozvala autorku...

     
  • Pečené brambory - Foto: Fotobanka Stock.xchng
    Dobroty15. února  2018 v 06:00       

    Bramborové vafle

    Máme kolem sebe spoustu potravin, které se dají velmi dobře ochutit a připravit tak, že vůbec nepotřebujeme maso. Na tu...

     
  • Jablečné šátečky - Foto: Eva E.
    Dobroty21. dubna  2016 v 06:00       

    Jablkové šátečky

    Pokud nevíte, co s jablky z loňského podzimu, která potřebují co nejrychleji spotřebovat, máme pro vás výborný tip od šikovné...

     
  • Kysané zelí, ilustrační foto - Foto: Patrik Rozehnal
    Dobroty12. února  2018 v 06:00       

    Masopustní zelí

    Než začne půst, můžeme ještě pořádně hodovat. Co například masopustní zelí, které se jedlo už za první republiky a má v...

     
  • Polévka, ilustrační foto - Foto: Dáša Kubíková
    Dobroty3. listopadu  2015 v 06:00       

    Bažantí polévka

    Výhodou návštěvy degustačních menu je to, že ochutnáte věci, ke kterým se běžně nedostanete. Například bažantí polévku....

     
  • Mrkvový dort - Foto: Dáša Kubíková
    Dobroty8. února  2018 v 06:00       

    Mrkvový dort

    Mlsání vám nebude tížit svědomí, když si upečete dort se zeleninou. Mám to vyzkoušené! A mrkvový dort je skutečně skvělý...

     
  • maso, zabijačka - Foto: Elena Horálková
    Dobroty9. února  2016 v 06:00       

    Žemlové jelito

    Je tady masopust! Můžeme si pořádně užít masitých zabijačkových dobrot, například vynikajících domácích jelit. Těch existují...

     
  • Čokoládové brownies - Foto: Raelene Gutierrez
    Dobroty3. prosince  2015 v 06:00       

    Čokoládová dobrota Brownies

    Brownies vymysleli v Americe už před více než sto lety. Tenhle dezert chutná všem. Na povrchu křupe, ale uvnitř najdeme...

     
  • Bůček na česneku - Foto: Dáša Kubíková
    Dobroty5. února  2018 v 06:00       

    Bůček na česneku

    Už brzy nás čekají postní dny, a kdo je chce dodržovat, měl by se podle starých zvyklostí ještě předtím pořádně najíst dobrého...

     
  • Prosetínské trubičky - Foto: Dáša Kubíková
    Dobroty2. února  2018 v 06:00       

    Náplň do domácích kremrolí

    Patří k nejoblíbenějším zákuskům, ale není snadné je upéct. Kremrole z listového těsta chtějí trošku cviku, ale jakmile...

     
  • Kuřecí se špenátem a italskou rýží - Foto: Dáša Kubíková
    Dobroty1. února  2018 v 06:00       

    Kuřecí se špenátem a italskou rýží

    Zkušený kuchař dobře ví, že jíme i očima. Proto se snaží, aby jídlo na talíři dobře vypadalo. A my si dnes dáme sice jednoduchý...

     
  • Zapečená krkovice, ilustrační foto - Foto: Dáša Kubíková
    Dobroty31. ledna  2018 v 06:00       

    Krkovice se šlehačkou a křenem

    Dnes budeme zapékat krkovici. Ona tedy není příliš dietní, ale je strašně dobrá, co si budeme povídat. Recept mám od amatérské...

     
  • Červená čočka, ilustrační foto - Foto: Fotobanka Pixabay
    Dobroty30. ledna  2018 v 06:00       

    Čočkový salát s rýží a červenou řepou

    Řekla jsem si, že je čas pustit se do vaření a jezení více luštěnin, protože zasytí a jsou zdravé. Čočkovou polévku už mám...

     
  • Bramborovo-zelná placka do trouby - Foto: Dáša Kubíková
    Dobroty29. ledna  2018 v 06:00       

    Bramborovo-zelná placka do trouby

    Jednoduché praktické jídlo jako z dávných dob si můžeme snadno upéct v troubě. Kromě běžných surovin potřebujeme trochu...

     
  • Nigérie, ilustrační foto - Foto: Robert Mikoláš
    Dobroty26. ledna  2018 v 06:00       

    Africká kaše Fufu

    Dnes si v dobrotách ani tak nepovíme recept, jako spíše pootevřeme okénko do exotické kuchyně, ať se dozvíme, co všechno...

     
  • Králičí maso, - Foto: Martin Čuřík
    Dobroty25. ledna  2018 v 06:00       

    Králík na čínu

    Už zase králík, říká malý chlapec ve známém filmu. Doufám, že vy si to neřeknete, když vám dnes opět nabídnu králíka. Chovatel...

     
    První  |  Předchozí
Stránka 1  z celkem  30
Další  |  Poslední

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace