Bramborové vafle
Máme kolem sebe spoustu potravin, které se dají velmi dobře ochutit a připravit tak, že vůbec nepotřebujeme maso. Na tu dnešní dobrotu stačí brambory, zelenina, koření a trocha důvtipu, a máte skvělé jídlo. Taťána Nečasová z Dobrůtek z vysočiny například doporučuje upéct si bramborové vafle, kterými nahradíme i nezdravé chipsy.
600g brambor vařených loupaných
100 g hladké mouky
6 vajec
6 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
špetka majoránky
„Vše smícháme, do vaflovače natřeme těstíčko a necháme upéct vafli. Těstíčko se dá dochutit petrželkou, paprikou, grilovacím kořením, strouhaným sýrem, vše záleží na naší fantazii. Jsou výborné k zeleninovým salátům, k vínu, nebo jen tak. Takto zpracované brambory jsou skutečně vynikající,“ chválí je Taťána Nečasová.
Pokud doma zatím nemáte vaflovač, není špatné o něm popřemýšlet. Je to podobně malý přístroj, jako ten na zapečené sendviče a vypadá to, že by se mohl využít.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka