Čokoládový dezert z Ptáčova

Pojďme si na víkend něco upéct, třeba je u vás pouť nebo svatba nebo velké rodinné setkání a vy můžete zazářit se skvělým čokoládovým dezertem. Dnešní recept jsme získali, když Region vyrazil za vámi do Ptáčova u Třebíče. Tam jsme ochutnali skvělý čokoládový dezert, který upekla paní Marta Musilová.

Prozradila, že základem je kakaové těsto jako na roládu.

6 vajec
150g mouky
150g cukru
lžíce kakaa
strouhaná citronová kůra
mleté ořechy – podle chuti

„Peču to jako roládu, šest vajec a na každé vajíčko dvě a půl deka mouky a dvě a půl deka cukru. Obarvím to kakaem a přidám hrst ořechů. A citronovou kůru do toho nezapomeňte dát, aby to bylo lepší,“ usmívá se paní Marta. Upečené těsto pak rozkrojí a ozdobí v pruzích tříbarevným krémem.

Na krém potřebujeme:

2 vanilkové pudinky
1 změklé máslo
1 vanilkový cukr nebo vanilkovou tresť
1 lžičku kávy
1 lžíci kakaa

„Pudink s máslem se smíchá za studena. Bílý nechám tak, prostřední si obarvím kávou a ten krajní kakaem,“ prozrazuje pekařka. Krém vložíme do zdobícího sáčku a vytlačíme na kakaový korpus. Na závěr dezert zatěžkáme a dozdobíme čokoládovou polevou a posekanými oříšky.

Na podnose vypadá takový moučník opravdu překrásně, určitě si s ním můžete dát trošku práce navíc, obdiv vás nemine.

autor: dak