Dobroty14. července  2017 v 06:00  

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín s brusinkami - Foto: Stanislava Brádlová

Grilovaný hermelín s brusinkamiFoto: Stanislava Brádlová

Když náš milý kolega Jarda Hypochondr mluví o jídle, tak si raději pohlídejte, abyste právě neměli hlad. Co se vám totiž začne v tu chvíli dít s chuťovými buňkami, to stojí za to, však si to vzápětí vyzkoušíte sami. Jarda je vynikající při práci s grilem a umí ogrilovat všechno. A jak sám řekl, maso griluje každý, takže my si dnes společně dáme grilovaný sýr.

Není to vůbec nic složitého, potřebujeme jen trochu oleje a grilovacího koření a samotný alobal. Neberte na to takový ten obal od plísňového sýru.  

1 plísňový sýr
lžička oleje
grilovací koření
brusinky 

„Hermelín položím na samotný alobal, kápnu na alobal olej, položím na něj sýr, rozmažu, otočím a zase rozmažu. Potom posypu grilovacím kořením z jedné strany, otočím a znovu posypu z druhé strany,“ vysvětluje Jarda jednoduchý recept. Zabalený sýr se ogriluje deset až patnáct minut z jedné strany a stejnou dobu z druhé strany. 

Čtěte také: Rozdáváme grily. Stačí pozorně poslouchat naše vysílání

Tmavý sýr změkne a po ogrilování se bude pěkně roztékat. Smíchejte ho s brusinkami a uvidíte, jak moc si pochutnáte! „Až takhle ochutnáte hermelín, tak už ho jinak jíst nebudete,“ tvrdí moderátor a zpěvák Jarda Hypochondr.  

Pořad: Dobré dopoledne  |  Stanice: Vysočina
Čas vysílání: pondělí-pátek 09:00-12:00  
 

Nové články v rubrice

  • 22. září  2017 v 06:00       rubrika: Dobroty

    Bylinková pomazánka z petržele a bršlice

    Čerstvé bylinky v sobě mají spoustu užitečných látek a vitamínů pro naše tělo. Víte například, jak vypadá bylinka bršlice kozí noha? Jako taková zmenšenina protivného plevele bolševníku. I na bršlici chodíme s pesticidy...

     
  • 21. září  2017 v 06:00       rubrika: Dobroty

    Ochucený domácí sýr

    Sýýýýr – voláme u fotografa, aby se nám roztáhly tváře do úsměvu. S vyhlídkou na doma vyrobený a ochucený sýr se budeme usmívat také. Martina Fuková z hospodářství Dvoreček na Dačicku si doma dělá kozí sýry sama. Když...

     
  • 20. září  2017 v 06:00       rubrika: Dobroty

    Čočková polévka z babiččiny kuchařky

    Jedny z nejoblíbenějších knih jsou kuchařky. Určitě máte doma každý nejméně jednu. Myslím samozřejmě jednu celou polici kuchařek, protože jsou každá jiná – pro začínající kuchařky, bylinková kuchařka, jak vařit rychle...

     

Pište, ptejte se

Pošlete svůj dotaz nebo námět
přímo do vysílacího studia.

Kraj Vysočina
  ulice Lípová, Jihlava, okr. Jihlava, uzavřeno, oprava povrchu vozovky, Od 02.10.2017 07:00 Do 31.10.2017 23:59, Uzavírka místní komunikace Lípová v Jihlavě z důvodu provádění opravy povrchu vozovky., ...
  silnice II/129, Cetoraz - Hrobská Zahrádka, okr. Pelhřimov, uzavřeno, práce na silnici, Od 25.09.2017 07:00 Do 31.10.2017 23:59, uzavírka sil. II/129 v úseku od konce obce Cetoraz na hranice kraje z důvodu ...
  silnice I/19, Nové Dvory, okr. Žďár nad Sázavou, kyvadlový provoz jedním jízdním pruhem, Od 25.09.2017 09:00 Do 31.10.2017 23:59, Částečná uzavírka před obcí Nové Dvory podél silnice I/19 směr od Přibyslavi ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace