Dobroty14. července  2017 v 06:00  

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín s brusinkami - Foto: Stanislava Brádlová

Grilovaný hermelín s brusinkamiFoto: Stanislava Brádlová

Když náš milý kolega Jarda Hypochondr mluví o jídle, tak si raději pohlídejte, abyste právě neměli hlad. Co se vám totiž začne v tu chvíli dít s chuťovými buňkami, to stojí za to, však si to vzápětí vyzkoušíte sami. Jarda je vynikající při práci s grilem a umí ogrilovat všechno. A jak sám řekl, maso griluje každý, takže my si dnes společně dáme grilovaný sýr.

Není to vůbec nic složitého, potřebujeme jen trochu oleje a grilovacího koření a samotný alobal. Neberte na to takový ten obal od plísňového sýru.  

1 plísňový sýr
lžička oleje
grilovací koření
brusinky 

„Hermelín položím na samotný alobal, kápnu na alobal olej, položím na něj sýr, rozmažu, otočím a zase rozmažu. Potom posypu grilovacím kořením z jedné strany, otočím a znovu posypu z druhé strany,“ vysvětluje Jarda jednoduchý recept. Zabalený sýr se ogriluje deset až patnáct minut z jedné strany a stejnou dobu z druhé strany. 

Čtěte také: Rozdáváme grily. Stačí pozorně poslouchat naše vysílání

Tmavý sýr změkne a po ogrilování se bude pěkně roztékat. Smíchejte ho s brusinkami a uvidíte, jak moc si pochutnáte! „Až takhle ochutnáte hermelín, tak už ho jinak jíst nebudete,“ tvrdí moderátor a zpěvák Jarda Hypochondr.  

Pořad: Dobré dopoledne  |  Stanice: Vysočina
Čas vysílání: pondělí-pátek 09:00-12:00  
 

Nové články v rubrice

  • 19. února  2018 v 06:00       rubrika: Dobroty

    Bezmasá svíčková

    Správná svíčková se vaří velmi dlouho a důležité jsou tam všechny možné chutě – koření, sůl, víno, hořčice, zelenina, špek, cukr, ale především maso. Jestli ale potřebujete trochu odlehčit jídelníček nebo máte doma...

     
  • 16. února  2018 v 06:00       rubrika: Dobroty

    Kaše na sto způsobů

    Inspirace přichází ze všech stran, pokud jsme všímaví a nasloucháme! Tak třeba kolegyně Tamara Pecková si pozvala autorku kuchařky Vtipné kaše Věru Strnadovou a já mám teď na pár týdnů o zábavu postaráno – zkouším všechno...

     
  • 15. února  2018 v 06:00       rubrika: Dobroty

    Bramborové vafle

    Máme kolem sebe spoustu potravin, které se dají velmi dobře ochutit a připravit tak, že vůbec nepotřebujeme maso. Na tu dnešní dobrotu stačí brambory, zelenina, koření a trocha důvtipu, a máte skvělé jídlo. Taťána Nečasová...

     

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace