Holandský řízek
Jak se pozná, že dětem na táboře chutná? Že si děti chodí přidat a že nezůstanou téměř žádné zbytky.
Táborová kuchařka Drahuš Dítětová vaří denně 400 porcí pro malé táborníky a už ze zkušenosti ví, co má mezi dětmi největší úspěch.
„Chutná jim guláš s knedlíkem, měli jsme úspěch s bramborovými šiškami sypanými mákem a strouhaným perníkem a nejvíc ze všeho mají rády holandský řízek s bramborovou kaší a kyselou okurkou.“
- 400 g mletého masa
- 100 g sýru (tučný eidam nebo gouda)
- Sůl, pepř
- petrželka
Vida, holandský řízek, to je skvělý tip pro všechny prarodiče, kteří si také lámou hlavu s tím, co uvařit vnoučatům, aby je potěšili.
Je to vlastně docela jednoduché: „Do mletého masa přidáme strouhaný sýr, sůl a pepř, uhněteme řízečky a obalíme ve strouhance. My to tady trošičku zjednodušujeme, protože máme hodně porcí, ale jinak se to dělá v trojobalu,“ usmívá se kuchařka.
Doma, když budete dělat jen pár porcí pro rodinu, tak si holandské řízky obalte v trojobalu, nebo vyzkoušejte rychlejší táborovou variantu, záleží na vás. Nejlepší přílohou je bramborová kaše.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.