Dobroty21. dubna  2016 v 06:00  

Jablkové šátečky

Jablečné šátečky - Foto: Eva E.

Jablečné šátečkyFoto: Eva E.

Pokud nevíte, co s jablky z loňského podzimu, která potřebují co nejrychleji spotřebovat, máme pro vás výborný tip od šikovné pekařky paní Drahy Vejmělkové z Třebíče. Strouhaná jablka zabalíme do tvarohového těsta.

Základní recept je velice jednoduchý – potřebujeme stejné množství tvarohu, mouky a tuku. 

1 tvaroh
250g mouky
250g tuku 

„Tvaroh se utře s rozměklým tukem, přidá se mouka a udělá se těsto, které se nechá vychladnout v lednici,“ popisuje paní Draha. Nic dalšího do těsta nepotřebujeme – dokonce ani cukr. Zatímco těsto chladne, nastrouháme si jablka, do nich už si ale cukr přidáme podle chuti nebo podle toho, jak moc chceme hubnout.  

Těsto si nejprve vyválíme a připravíme si rádýlko, budeme ho totiž řezat na čtverečky. „Nařežeme je na velikost asi tak 7x7 centimetrů a do toho se dá trochu kokosu, na to postrouhaná jablíčka, skořici a cukr. Šátečky zabalíme a do toho spoje zatlačíme oříšek, který když se připeče, má moc dobrou chuť. Nakonec se šátečky pomažou vajíčkem,“ říká dál autorka receptu.  

Vyzkoušet můžeme všechny druhy oříšků i mandle, upečené budou chutnat všechny dobře. Já jsem místo kokosu dala trochu rozinek, ale věřím, že obě varianty budou chutnat. Šátečky upečeme na 180 stupňů a necháme vychladnout.  

Pořad: Recepty  |  Stanice: Vysočina
Čas vysílání: pondělí - pátek 09:30, 15:30  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

  • 16. února  2018 v 06:00       rubrika: Dobroty

    Kaše na sto způsobů

    Inspirace přichází ze všech stran, pokud jsme všímaví a nasloucháme! Tak třeba kolegyně Tamara Pecková si pozvala autorku kuchařky Vtipné kaše Věru Strnadovou a já mám teď na pár týdnů o zábavu postaráno – zkouším všechno...

     
  • 15. února  2018 v 06:00       rubrika: Dobroty

    Bramborové vafle

    Máme kolem sebe spoustu potravin, které se dají velmi dobře ochutit a připravit tak, že vůbec nepotřebujeme maso. Na tu dnešní dobrotu stačí brambory, zelenina, koření a trocha důvtipu, a máte skvělé jídlo. Taťána Nečasová...

     
  • 12. února  2018 v 06:00       rubrika: Dobroty

    Masopustní zelí

    Než začne půst, můžeme ještě pořádně hodovat. Co například masopustní zelí, které se jedlo už za první republiky a má v sobě spoustu vitamínů? Navíc se rozhodně nemusí jíst jen o masopustu, že ne?

     

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace