Kozí sýr s pečenou zeleninou a kuskusem

Občas kroužím zvědavě po redakci a sleduju, co mají k obědu mí kolegové. Však jste už slyšeli spoustu receptů z naší rozhlasové kuchyňky. S Tamarou Peckovou jsme se shodly na tom, že vařit každý den a vymýšlet co vařit, je těžké. A tak mi poradila jeden svůj recept se spoustou kozího sýru.

„Dostala jsem kozí sýr, který doma chutná jenom mně, a dostala jsem ho hodně, tak jsem si našla strašně složitý recept, kde byla spousta ingrediencí, víno, petržel a tak dále. Ale protože nerada vařím a nerada trávím moc času v kuchyni, tak jsem si ho strašlivě zjednodušila.“

4 menší červené řepy
½ dýně Hokaido
150 g kuskusu v sypkém stavu
kozí sýr
olivový olej
sůl, pepř

„Dáte si upéct na pečící papír na kousky nakrájenou červenou řepu a dýni, osolíte. Na 180 stupňů asi tak půl hodiny. Pak to vyndáte, smícháte to s již připraveným zalitým kuskusem, nasypete kozí sýr a je to hotové. Je opravdu rychlé a strašně dobré,“ chválí Tamara bezmasou dobrotu.

Pokud byste si chtěli Tamařinu dobrotu vylepšit podle původního receptu, mohli byste ještě před pečením řepu s dýní osmahnout na pánvi společně s nakrájenou cibulí, petrželkou, skořicí, cizrnou, snítky oregana, bílým vínem a tohle všechno teprve potom dát do vymazané zapékací formy a společně s kuskusem upéct. Já myslím, že obě verze jsou skvělé, ale ta upravená je zkrátka rychlejší.

autor: dak