Kuře na zelenině

Dnešní tip oběd bude sice jednoduchý a dobrý, ale když začnete a nachystáte si ho den předem, získá ještě nějaké plusové body navíc – za lepší chuť.

Jak mít kuře na zelenině co nejlepší mi popsal kuchař ze žďárské restaurace Rebel na Farských Martin Pavelec.

„Příprava kuřete pečeného na žampionech a kořenové zelenině je jednoduchá. Použít můžete stehýnka nebo celé kuře, jak budete chtít. Jednoduše se orestuje kořenová zelenina a žampiony na másle, osolíme a opepříme, a do ní pak naložíme maso. Pokud na to máte čas a můžete kuře nechat v ledničce naložené přes noc, chutě se dokonale propojí a bude to mnohem lepší,“ doporučuje kuchař.

Kuře se druhý den upeče v troubě – délka pečení závisí na velikosti porce. Dáváte-li přednost hustší šťávě, můžete slít výpek a na pánvi si jej zahustit podle chuti.

Porci servírujeme s rýží nebo bramborovou kaší či šťouchanými bramborami přelité šťávou z výpeku. Nejen že to celé moc dobře zní, ale také je to vynikající.

autor: dak

Související

  • Karamelová cibulačka

    Venku zima jako psírně, ale v žaludku jako v pokojíčku! O to se může postarat cibulová polévka, která se od tradiční francouzské cibulačky poněkud liší. 

  • Rychlé krůtí na smetaně

    Co si dnes dáme? Otevřu ledničku a mrazák a pak se uvidí. Naposledy jsem vytáhla kousek krůtích prsou odložený na dobu, až bude potřeba uvařit něco hodně rychle.

  • Dušené jehněčí na víně

    Aby maso chutnalo, je dobré dát mu nějaký čas. Pokud jde o jehněčí kýtu, té kromě naložení ve víně a v koření svědčí, když ji důkladně zbavíme všech blan, tedy očistíme.