Mexická pomazánka Guacamole
Dnešní tip je z Mexika a má ho pro nás učitelka španělštiny Lenka Formanová. Avokádová pomazánka guacamole vyžaduje, abychom sehnali tak akorát zralé avokádo – ne příliš měkké, ale ani tvrdé, to by špatně rozmačkávalo.
Správně měkké avokádo nejlépe rozmačkáte jen vidličkou, smícháte se všemi ostatními dobrotami a dochutíte i podle vlastní fantazie.
Co do něj patří? Na kousky nakrájená rajčata, cibule, stroužek česneku a kdo chce pálivé, dá si chilli papričku nebo papriku jalapeňos.
Když nechcete pomazánku pálivou, stačí vám obyčejná paprika. Trochu osolíme a zakápneme limetkovou šťávou. Hotová pomazánka se dává na pečivo – bagety, toustový chléb nebo na topinku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.