Mražená čokoládová pěna

Jakýkoli dezert bude na talíři vypadat luxusně, když ho krásně nazdobíte. To je důležité, ale chce to i nápady! Ty mají v každém případě dvě cukrářky z restaurace Panorama ve Velkém Meziříčí - Jana Kubská a Veronika Brožová. Pro všechny, kdo přijdou ochutnat jejich výrobky, mají tip na mraženou čokoládovou pěnu.

„Se smetanou, vajíčky, cukrem a čokoládou si musíme vyhrát, aby vznikla příjemná pěnová konzistence. Pěnu necháváme ztuhnout v silikonových formičkách,“ vysvětluje Veronika Brožová.

Silikonové formičky, například na muffiny už většinou mají všichni doma, tak to můžeme vyzkoušet. A teď přichází fáze luxusního zdobení. Cukrářky mají samozřejmě na všechno šikovné pomocníky: „Čokoláda se vylije na dekorační formičku a nastříká se zlatým prachovým sprejem.“

Pokud nic podobného doma nemáte, nevadí! Stejnou službu určitě udělají i čokoládové hoblinky, kopeček šlehačky nebo likérová višeň.

autor: dak