Náplň do domácích kremrolí

Patří k nejoblíbenějším zákuskům, ale není snadné je upéct. Kremrole z listového těsta chtějí trošku cviku, ale jakmile se do toho dostanete, můžete své pečení dovést k dokonalosti. Jako Radka Maršálková, která vyrábí známé Prosetínské trubičky.

Základem úspěchu je domácí listové těsto, říká: „Pokud postupujete podle návodu na klasické listové těsto, mělo by se vám podařit, ale dál už je vtip v tom zpracování, převalování a chlazení.“

Korpusy na zákusek se napečou, nejlépe v dostatečném množství, protože půjdou na dračku, z tenkých proužků těsta omotaných kolem kovových trubiček.

Na náplň do 20 kremrolí potřebujeme:

4 bílky
280 g moučkového cukru
šťáva v 1 citrónu
lžíce vody
špetka soli

Náplň do trubiček, tedy sníh z bílků je pak nejlahodnější, když do něj přidáme jednu tajnou ingredienci: „Náplní je šlehaný bílkový sníh vařený v páře a my do něj přidáváme citronovou šťávu z opravdového citrónu,“ prozrazuje Radka Maršálková.

Čtěte také

Než začneme bílky šlehat, přidá se do nich moučkový cukr, trošku vody a sůl. Před koncem šlehání než bílky ztuhnou, znovu se trochu dosladí a přidá se šťáva z citronu. Aby trubička hezky vypadala, používají v Prosetíně cukrářskou zdobičku, tedy látkový pytlík s násadkou, která na obou koncích kremrole vyrobí pěknou hvězdičku.

autor: dak