Ovocné řezy
Jahody, lesní jahody, maliny, borůvky a nebo všechno tohle dohromady se dá zamíchat do úžasných řezů podle receptu naší věrné posluchačky Jany Culkové ze Studence.
Začneme piškotovým těstem, které je prý nejlepší podle tohoto receptu.
- 4 vejce
- 25 dkg cukrem
- 25 dkg polohrubé mouky
- ½ prášku do pečiva
- sklenka vlažné vody
- sklenka oleje
- 1 vanilkový cukr
Žloutky utřeme s cukrem, smícháme s polohrubou moukou, kam jsme vmíchali půl prášku do pečiva. Přidáme vanilkový cukr, sklenku vlažné vody a sklenku oleje. Ze zbylých čtyř bílků ušleháme sníh a upečeme.
Zatímco upečený piškot chladne, si uvaříme ze tří sáčků Zlatého klasu vanilkový krém a nebo rovnou vanilkový puding a ještě teplý jej nalijeme na piškot. Necháme vychladnout, protože poslední vrstvu tvoří šlehačka, tak aby se nerozpustila. Do šlehačky – čerstvé nebo z prášku – vmícháme drobné ovoce a necháme v chladu ztuhnout.
Poslední vrstva je čokoládová – buď dezert posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou. Podle Jany je to sice kalorická bomba, ale tak vynikající, že na oslavách mizí ze stolů jako první.
Související
-
Rychlá bezová šťáva
Bezová šťáva je jednou z nejoblíbenějších v mnoha domácnostech. Protože mi ale žádný rok nevyjde v pravý čas si šťávu vyrobit, skončíme u kupovaných nebo darovaných lahví.
-
Olejová bábovka babičky Vlastičky
Když potřebujete pohoštění nebo vás honí mlsná, naprostou jistotou je česká oblíbená klasika – bábovka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.