Ovocné řezy

Jahody, lesní jahody, maliny, borůvky a nebo všechno tohle dohromady se dá zamíchat do úžasných řezů podle receptu naší věrné posluchačky Jany Culkové ze Studence. 

Začneme piškotovým těstem, které je prý nejlepší podle tohoto receptu.

Ingredience
  • 4 vejce
  • 25 dkg cukrem
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • sklenka vlažné vody
  • sklenka oleje
  • 1 vanilkový cukr

Žloutky utřeme s cukrem, smícháme s polohrubou moukou, kam jsme vmíchali půl prášku do pečiva. Přidáme vanilkový cukr, sklenku vlažné vody a sklenku oleje. Ze zbylých čtyř bílků ušleháme sníh a upečeme.

Zatímco upečený piškot chladne, si uvaříme ze tří sáčků Zlatého klasu vanilkový krém a nebo rovnou vanilkový puding a ještě teplý jej nalijeme na piškot. Necháme vychladnout, protože poslední vrstvu tvoří šlehačka, tak aby se nerozpustila. Do šlehačky – čerstvé nebo z prášku – vmícháme drobné ovoce a necháme v chladu ztuhnout.

Poslední vrstva je čokoládová – buď dezert posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou. Podle Jany je to sice kalorická bomba, ale tak vynikající, že na oslavách mizí ze stolů jako první.

autor: dak

Související

  • Rychlá bezová šťáva

    Bezová šťáva je jednou z nejoblíbenějších v mnoha domácnostech. Protože mi ale žádný rok nevyjde v pravý čas si šťávu vyrobit, skončíme u kupovaných nebo darovaných lahví.

  • Olejová bábovka babičky Vlastičky

    Když potřebujete pohoštění nebo vás honí mlsná, naprostou jistotou je česká oblíbená klasika – bábovka.