Párečky v bramborovém těstě

Kdo chystá na víkend nějakou oslavu a chce podat návštěvě lákavé pohoštění, může využít následující tip. Potřebujeme dvě základní věci: bramborové těsto a párky. Ty si zvolíme, jaké máme nejraději, a i když jsou pak na talíři obalované párečky malé, rozhodně se nemusíte pídit po speciálních koktejlových párcích.

Potvrdila to učitelka odborného výcviku z Obchodní akademie a hotelové školy v Havlíčkově Brodě Marie Čápová. Stačí, když normální párek rozdělíme na 4 díly.

Teď ještě recept na bramborové těsto: na 400g uvařených a nastrouhaných brambor se dá 200g polohrubé mouky, 1 vajíčko a sůl. Do tohoto těsta obalíme párky a celé obalíme ještě i v klasickém trojobalu. Nakonec osmažíme jako řízek.

Párečky v bramborovém těstě po osmažení vypadají velmi esteticky. Tento předkrm nebo dobrota podávaná mezi chody stačí naservírovat na velký podnos, dá se jíst rukama, za tepla i za studena, s párečky jemnými nebo pikantními, to už záleží na vás. Zkrátka myslím, že párečky v bramborovém těstě stojí za vyzkoušení.

autor: dak