Polévkový krém z medvědího česneku
Jaro nás přímo vybízí využít čerstvé rostliny. Příkladem je nositel výrazné chuti – medvědí česnek. Pojďme si společně uvařit výbornou polévku, kterou podáváme jako krém.
Bude potřebovat:
- větší cibule
- dva brambory
- 50g medvědího česneku
- 1dcl zeleninového vývaru
- 0,5dcl bílého vína
- 1,5dcl smetany
- sůl a pepř
„Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na másle, až lehce změkne, přidáme brambory, orestujeme a prostříkneme bílým vínem,“ říká kuchař z Radniční restaurace v Jihlavě Svatoslav Rychtecký. „Poté zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, dokud brambory nezměknou,“ dodává.
Nakonec přidáme smetanu, medvědí česnek a vše řádně rozmixujeme. „Dochutíme pepřem a solí,“ uzavírá Svatoslav Rychtecký.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.