Polévkový krém z medvědího česneku

Jaro nás přímo vybízí využít čerstvé rostliny. Příkladem je nositel výrazné chuti – medvědí česnek. Pojďme si společně uvařit výbornou polévku, kterou podáváme jako krém.

Bude potřebovat:

- větší cibule
- dva brambory
- 50g medvědího česneku
- 1dcl zeleninového vývaru
- 0,5dcl bílého vína
- 1,5dcl smetany
- sůl a pepř

„Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na másle, až lehce změkne, přidáme brambory, orestujeme a prostříkneme bílým vínem,“ říká kuchař z Radniční restaurace v Jihlavě Svatoslav Rychtecký. „Poté zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, dokud brambory nezměknou,“ dodává.

Nakonec přidáme smetanu, medvědí česnek a vše řádně rozmixujeme. „Dochutíme pepřem a solí,“ uzavírá Svatoslav Rychtecký.

Čtěte také

autor: dak