Šlehačkový štrůdl

Jistě pravidelně přemýšlíte, co podat návštěvě ke kávě. Má to být něco originálního a zároveň něco, co nám nepřidělá tolik práce. Kombinací obojího je šlehačkový štrůdl. A považte! Potřebujeme jen tři ingredience.

Recept máme od paní Zuzany Pěchotové, která ráda vaří a vymýšlí nové pokrmy. „Potřebujeme skutečně jen tři ingredience – šlehačku, mouku a sůl. Do hrnečku si dáme šlehačku, třeba 250ml. Přidáme stejné množství hladké mouky a špetku soli.“

To celé vypracujeme na těsto a máme dvě placky a dvě budoucí šišky.

Čím je naplnit? Improvizaci se meze nekladou. „Tvarohová, jablková, třešňová, ořechová, nejlepší je samozřejmě višňová. Dáte si na těsto rozdrobený rumový perníček a na ten pokladete vypeckované višně. Šťáva se dostane do těch perníčků, je to skvělé,“ usmívá se paní Zuzana.

Stejně můžete postupovat v sezóně švestek.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.