Treska v sýrovém těstíčku

Po delší době jsem si vzpomněla na pravidlo - dvakrát týdně ryba, a zastyděla se. Kdepak je mám, ty ryby na talíři? 

Ingredience
  • 4 tresčí filety
  • 4 lžíce lučiny
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 stroužky česnek
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100g strouhaného sýra
  • šťáva z citronu
  • sůl, pepř

Tak jsem běžela vytáhnout z mrazáku tresku a připravila si ji k obědu zase trochu jinak – se sýrovým těstíčkem. Je to snadné, všechno je čtyřikrát.

V míse smícháme sýry s olejem, česnekem, strouhankou a citrónovou šťávou do těstíčka. Můžeme přidat čerstvou sekanou petrželku. Troubu rozpálíme na dvě stě stupňů, rybu položíme do pekáčku, osolíme a lehce opepříme.

Pak na filety navrstvíme těstíčko a necháme asi dvacet minut zapéct. Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo kuskusem. Posledně jmenovaná příloha u mě většinou vyhrává, protože je rychlá. Zkuste, co vám vyhovuje nejvíc.

autor: dak

Související

  • Tuřínový krém

    Jsme uprostřed nejchladnějšího ročního období, a ještě nás pěkných pár týdnů zimy čeká. Proto bychom měli jíst vydatná a horká jídla a zároveň plná vitamínů.

  • Kapr plněný švestkami a ořechy

    České rodiny kapra na štědrý den tradičně rozporcují, obalí v trojobalu a usmaží. Pokud ale chcete vyzkoušet jinou variantu, máme pro vás tip.

  • Savojský kuřecí řízek

    Dnešní dobrotou bude snadný návod na řízek trochu jinak, klasický trojobal známe a určitě i u vás se dělá hodně často.