Treska v sýrovém těstíčku
Po delší době jsem si vzpomněla na pravidlo - dvakrát týdně ryba, a zastyděla se. Kdepak je mám, ty ryby na talíři?
- 4 tresčí filety
- 4 lžíce lučiny
- 4 lžíce strouhanky
- 4 stroužky česnek
- 4 lžíce olivového oleje
- 100g strouhaného sýra
- šťáva z citronu
- sůl, pepř
Tak jsem běžela vytáhnout z mrazáku tresku a připravila si ji k obědu zase trochu jinak – se sýrovým těstíčkem. Je to snadné, všechno je čtyřikrát.
V míse smícháme sýry s olejem, česnekem, strouhankou a citrónovou šťávou do těstíčka. Můžeme přidat čerstvou sekanou petrželku. Troubu rozpálíme na dvě stě stupňů, rybu položíme do pekáčku, osolíme a lehce opepříme.
Pak na filety navrstvíme těstíčko a necháme asi dvacet minut zapéct. Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo kuskusem. Posledně jmenovaná příloha u mě většinou vyhrává, protože je rychlá. Zkuste, co vám vyhovuje nejvíc.
Související
-
Tuřínový krém
Jsme uprostřed nejchladnějšího ročního období, a ještě nás pěkných pár týdnů zimy čeká. Proto bychom měli jíst vydatná a horká jídla a zároveň plná vitamínů.
-
Kapr plněný švestkami a ořechy
České rodiny kapra na štědrý den tradičně rozporcují, obalí v trojobalu a usmaží. Pokud ale chcete vyzkoušet jinou variantu, máme pro vás tip.
-
Savojský kuřecí řízek
Dnešní dobrotou bude snadný návod na řízek trochu jinak, klasický trojobal známe a určitě i u vás se dělá hodně často.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka