Zapečená brokolice na španělský způsob
Brokolice je jistě velmi atraktivní zelenina. Dobře chutná, dobře vypadá a dá se s ní experimentovat. Zkusme ji zapéct s bramborami. Budeme tedy potřebovat především brambory a brokolici.
Prvně budeme brambory vařit ve slupce, oloupeme a odložíme. Kuchař z jihlavského Naturstylu Robert Lafuntál radí, co dál: „Na tu omáčku si dám cibulku, přidám drcená rajčata, brokolici, červenou mletou papriku a vařím do měkka.“
Ochutíme zeleninovým vývarem a přidáme sojanézu, popř. zakysanou smetanu. Celé to potom smícháme s bramborami a dáme zapéct.
„Brambory ještě před tím nakrájím na plátky, osolím a posypu kmínem,“ dodává Robert Lafuntál.
Související
-
Rýžový salát
Rýže je úžasná příloha, však také pro velkou většinu lidí na zemi je to základní potravina, a pro mnohé také to jediné, co jedí.
-
Kedlubnová polévka
Také si u vás doma strávníci vymýšlejí? Jeden nechce to, druhý ono, a člověk musí přemýšlet, co uvařit, aby chutnalo všem.
-
Losos se smetanovou omáčkou
Zase oběd pro celou rodinu, co si já si počnu? Kdepak, takhle zoufale to rozhodně neberme. Tipy a nápady najdeme všude kolem nás.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka