Pavel Policar: Jsem srdcař a bojovník, jedu na sto procent.

S Pavlem Policarem, šéfem Vodovodů a kanalizací Havlíčkův Brod a jedním z ředitelů rodinné firmy na výrobu výtahů, vtrhl do Tandemu příval energie. Pavel je totiž srdcař, „zapálený“ pro všechno, co dělá, i pro rozhovor v rozhlase.

„Jsem bojovník. Znáte nějakého bojovníka, který by nejel na sto procent?“, charakterizoval otázkou sám sebe Pavel Policar. Je mimo jiné také náruživý sportovec, což mu v jeho několika profesích pomáhá vše zvládnout.

Vzděláním je vodohospodář. „Na ledečském gymnáziu jsme měli skvělého profesora biologie, který mě úplně pobláznil. V dvacetistupňových mrazech jsme na Stvořidlech odebírali vzorky vody a zjišťovali její kvalitu“. Obor „voda“ pak studoval v Praze a také ve Velké Británii, kde pak patnáct let pracoval. Stal se z něj ve svém oboru špičkový manažer.

Své zkušenosti a schopnosti teď investuje do VaK Havlíčkův Brod. Za jeho působení v čele představenstva se firma okresního formátu stala významným hráčem v oblasti vodárenství i v zahraničí. V regionu se uchází také o provozování vodárenských sítí na Jihlavsku.

K výtahům se Pavel dostal díky tchánovi, který ho přizval do rodinné firmy. Dnes se „pojízdnými kabinkami“ můžete nechat vyvézt skoro až k nebesům, na nejvyšší budovy světa.

„Soutěžíme o vybudování výtahu v mrakodrapu, který bude měřit kilometr. Staví si ho saudskoarabský princ.“ Snad jsme to naším povídáním v Tandemu nezakřikli.

Spustit audio