Na předvánoční stres platí dobré jídlo, ale zdravé
24. listopad 2011
Iva Georgievová, znalkyně ajurvédy, předepisuje na všechny neduhy, splíny a chmury dobré jídlo a pití. Ale pozor, jen ze zdravých surovin.
Na předvánoční shon upeče vynikající buchtu z jablek a hrušek, které nakrájíte a vyložíte s nimi plech vymazaný ghí. Prosypete třtinovým cukrem, posypete ovesnými vločkami, pokladete tvarohem, znovu pocukrujete a navrch dáte ještě jednu vrstvu ovoce. Pak zapečete v troubě a servírujete. Z hrušek a jablek také vyrobíte skvělé sirupy, které společně s teplou vodou udělají vašemu unavenému tělu jen dobře.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka