Betty je ještě štěně a potřebuje hlavně hodně pohybu

Český rozhlas Region pomáhám psům z útulků na Vysočině najít nové pány. Někoho takového by potřebovala i Betty, která teď žije v zařízení ve Žďáře nad Sázavou. Není jí ještě ani rok a je naprosto zdravá.

„Betty je kříženec labradora a snad i pitbula, podle hlavy, to ale není jisté,“ představuje krásnou tmavohnědou fenu provozovatelka žďárského útulku Hana Janáčková.

Pes byl odebrán majiteli v sociálně slabých poměrech, a je po kontrole veterináře v naprostém zdravotním pořádku. Jen je nevychovaný. „Každý si ji musí vychovat podle sebe,“ říká Hana Janáčková s tím, že Betty nebyla týraná a opravdu potřebuje jen péči a lásku, což zvládne i začátečník.

Betty si lidé půjčují na venčení. Zvládla už i jízdu vlakem a autobusem

Betty je v podstatě ještě štěně a navíc velmi živé štěně. Potřebuje se vyřádit a až potom se zklidní natolik, že si s majitelem sedne třeba na pohovku a sleduje televizi. Hana Janáčková proto nedoporučuje umístění v bytě. Ideální by pro ni byl dům se zahrádkou.

Také má ráda procházky, na které teď chodí dvakrát denně. Žďárský útulek také umožňuje půjčování psů na venčení, a i to si už Betty vyzkoušela. Dokonce bez problému zvládla jet vlakem i autem.

Betty, pes ve žďárském útulku
Spustit audio