Cézar má jen tři nohy ale vůbec si to nepřipouští. Dům ohlídá spolehlivě

OBSAHUJE VIDEO! Český rozhlas Vysočina pomáhá psům z útulků v našem kraji najít nového pána. V zařízení v Polné na Jihlavsku už asi dva týdny žije pes Cézar, který, ač to tak na první pohled nevypadá, dokáže uhlídat chalupu jako nic. Má jen tři nohy, s postižením se ale srovnal dobře.

„Je to pejsek tak čtyřicet centimetrů v kohoutku vysoký, tak pětiletý, je to kříženec,“ představuje Cézara provozovatelka útulku Lenka Dvořáková. O nohu pes přišel kvůli neošetřovanému zranění. „Tomu pejskovi se stalo nějaké zranění, jeho pán to neřešil a ta nožička se zanítila,“ vysvětluje Lenka Dvořáková. K veterináři se Cézar dostal díky sousedům. Lékař už ale neměl na vybranou. Musel amputovat. Dnes je už pahýl zcela zhojený a pejskovi v pohybu vůbec nevadí.

Cézar nemá problémy se stabilitou a zvládne i delší procházky

I když by se zdálo, že se bude Cézar šetřit a pohyb zvládat nebude, není tomu tak. Je to stále temperamentní pes, který má rád i delší procházky a nemá žádné problémy se stabilitou. „Byl zvyklý žít v domku se zahrádkou, je čistotný,“ říká Lenka Dvořáková s tím, že i teď by bylo Cézarovi nejlépe někde u domku, určitě ne v panelákovém bytě. Také by Cézara nedoporučovala k malým dětem. „Zdá se mi být trochu nervózní,“ vysvětluje.

Pes Cézar, Polná

Své zranění si Cézar nepřipouští. Zvládne se podhrabat pod plotem

Vůči ostatním psům je Cézar klidný a ani sám si postižení nepřipouští. Dokáže vyštěkat vetřelce a dokonce se i bez jedné přední nohy dokáže podhrabat pod nestabilním plotem. „To zvířátko bude ideální, aby ten pejsek pohlídal dvoreček, aby zaštěkal a pak na gauč, aby si mohli povídat,“ uzavírá s úsměvem Lenka Dvořáková.

Spustit audio