Fenku Kelly týraly děti. Teď čeká v polenském útulku na nového pána

22. červenec 2016

Český rozhlas Region pomáhá psům v útulcích na Vysočině najít nové pány. Tentokrát jsme zajeli do psího útulku v Polné na Jihlavsku. Černá fenka Kelly tam žije od jedenáctého července. Má za sebou nepříjemné zkušenosti a určitě by si zasloužila lepšího majitele, než měla dosud.

Kelly je dvouletý kříženec. Byla týraná a je neuvěřitelné, že ji týraly děti. „Jako štěňátko ji před dvěma lety dala majitelka do rodiny s dětmi. Bohužel děti se k ní chovaly tak strašně, že ji mlátily, byly agresivní. Když se ta paní dozvěděla, jak se k ní chovají, vzala si ji zpátky,“ smutný Kellyin příběh vypráví ošetřovatelka polenského útulku Lenka Dvořáková. Naneštěstí nemohla Kelly zůstat ani u své první majitelky. Do rodiny totiž přišly děti. „Paní začala mít strach. Když šla na procházku, tak Kelly z nejistoty vystartovala na další dítě,“ a rodina rozhodla, že fenka musí z domu.

Kelly neví, co má od dětí čekat, je nejistá. Formou hry by se z toho ale mohla dostat

Týraná fenka je ale jen plná nejistoty. Bude určitě lepší, když se teď dostane na místo bez dětí. Šanci ale má. „Ona neví, co má od dětí čekat. Jde ale vysvětlit jí, že ty děti jsou fajn, ale je potřeba citlivé zacházení a převést to do hry. To má ráda,“ doporučuje Lenka Dvořáková. Kelly je zdravá, v kotci se chová normálně, neničí, je čistotná a vydrží. Dosud žila v domě se zahradou, což je pro ni samozřejmě nejlepší prostředí. Je ale možné, že by se jí dařilo i v bytě ve městě. Bohužel se jí zatím nedostalo žádné výchovy, takže se jí nový majitel bude muset hodně věnovat. „Měla tendenci lézt přes ploty, takže by bylo potřeba zabezpečit ploty,“ říká ošetřovatelka.

Fenka Kelly, kříženec

Psa z útulku můžete kdykoli zase vrátit. Ideálně i s očkovacím průkazem

Vzít si psa z útulku je jednoduché. „Bylo by fajn, kdyby měli možnost se s Kelly seznámit, jestli si padnou do oka. My potřebujeme do předávacího listu přepsat si příjmení a bydliště z občanského průkazu, případně i telefon. V každém případě, když je nějaký problém, můžou ho s očkovacím průkazem vrátit,“ vysvětluje Lenka Dvořáková.

Fenka Kelly, Polná
Spustit audio