Když se do tří dnů neobjeví majitel ztraceného psa, tak tomu už moc šancí nedáváme

Psi, kteří se bez pána potulují po Havlíčkově Brodě, vozí městská policie do útulku v Mírovce. Pokud si je nikdo nevyzvedne do pěti dnů, tak je veterinář ošetří, očipuje a jejich fotografie se objeví na internetových stránkách. Potom si je už může odvést někdo jiný.

„Mám právě toho labradora včera nového. Pokud se nepřihlásí majitel, tak po pěti dnech se nabídne někomu jinému,“ na jeden z kotců ukazuje vedoucí útulku v Mírovce Eva Rippelová. Ze své praxe už ví, že pokud se majitel ztraceného psa nepřihlásí do tří dnů, tak už se nepřihlásí vůbec. Labrador vypadá dobře živený a nikdo neví, jaký je jeho příběh. „Ubližováno mu nebylo, je docela v pořádku,“ potvrzuje Eva Rippelová.

„Labrador ještě jméno nemá, tohle je Nena, ten černý je Artík, tamto je Grous, ovčačka je Mamba a pak jsou tady čtyři štěňátka, ty ještě jména nemají, ty jsou taky včera nová,“ Eva Rippelová představuje osazenstvo útulku. Štěňata se do útulku dostala zablešená a bylo nutné je postříkat speciálním sprejem. Je dost dobře možné, že v této chvíli už mají nového pána.

Hůř se umisťují starší psi. „Tohle je stará fenečka, která by i kousla, když se bojí. Ta bude potřebovat někoho trpělivého, hodného, aby na ni moc netlačil, aby jí dal šanci si zvyknout.“

Všechna zvířata tady dobře zná a případným zájemcům vždy ráda poradí, jak ke kterému psovi přistupovat.

Pes v útulku
Spustit audio