Peggi našli uvázanou u stromu. Teď čeká na nového pána

OBSAHUJE FOTO/VIDEO! Český rozhlas Vysočina pomáhá psům v útulcích v našem kraji najít nové hodné pány. V nově zrekonstruovaném zařízení ve Velkém Meziříčí žije od podzimu fenka Peggi. Je prý moc hodná a ráda chodí na dlouhé procházky.

„Pegginu našli v lese mezi Velkým Meziříčím a Oslavicí. Byla přivázaná v lese,“ představuje asi tříletou fenu německého ovčáka provozovatelka městského útulku ve Velkém Meziříčí Helena Krátká. Strážníci městské policie tehdy našli u stromu přivázané dva psy. Černá fena Aida už ale má nového majitele. „Vzal si ji pán, který přišel o pejska před svátky,“ dodává Helena Krátká.

Myslí si, že ji budou oříšci poslouchat

Peggi vypadá na první pohled zdravě. Zpočátku byla bojácná, ale teď už je v pořádku. „Dělá si tady nároky, že by ji ti ostatní oříšci měli poslouchat,“ směje se provozovatelka útulku. Před většími psy má ale fenka respekt. „Měla jsem tady na hlídání staforda, tak to se trochu bála,“ vzpomíná.

Peggi už reaguje na dva základní povely. Další se může naučit

Podle chování v útulku je už teď zřejmé, že Peggi byla zvyklá na obojek, a nemá problém být na pelechu v bytě. Má ráda dlouhé procházky, a proto by se k ní hodil pán sportovnějšího zaměření. Také by si zasloužila další výcvik. V útulku ji Helena Krátká za tím naučila reagovat na povel sedni a ke mně, a částečně i zůstaň. „To ale jen, když se chce,“ dodává s úsměvem provozovatelka útulku.

Peggi, fenka v útulku ve Velkém Meziříčí
Peggi, fenka v útulku ve Velkém Meziříčí
Spustit audio