V Třebíči po šesti letech vyřešili spor o křižovatku

28. srpen 2012
Zprávy z

Ocelové zátarasy na cestě do největšího nákupního centra v Třebíči stavět nebudou. Po šesti letech se podařilo vyřešit spory o křižovatku a místo zatarasení nebezpečného chodníku vznikne na místě světelná signalizace a přechod pro chodce.

O problému jsme vás informovali v Událostech regionu. Chodcům hrozilo, že se nedostanou do nákupní zóny STOP SHOP na jihu města. Dopravní úřad tam chtěl nechat umístit ocelové zátarasy. Křižovatka byla v soukromých rukou, chyběl na ní přechod a "načerno" postavený chodník ústil přímo do silnice. Chodci, kteří vbíhali příčně do silnice, ohrožovali nejen sami sebe, ale i projíždějící řidiče.

Teď nastal však velký průlom a ukončení hádek mezi soukromým majitelem křižovatky, městem Třebíč a provozovatelem nákupního centra. „Dohodli jsme se, že křižovatku za milion korun odkoupí město,“ potvrdil Regionu nezávislý místostarosta Třebíče Pavel Pacal. „Potom už nic nebrání tomu, aby provozovatel nákupní zóny dobudoval přechod i signalizaci. Do měsíce by mělo být vše hotovo,“ ujišťuje Pacal.

sporné místo

Vzhledem k tomu, že křižovatka teď bude po letech konečně v majetku města, mělo by na ni už v příštím roce dojít k dalším úpravám a vylepšením pro chodce. Přechody mají vzniknout i na jejích ostatních ramenech a tím se chodcům zjednoduší pohyb mezi jednotlivými nákupními centry, kterých je v této části Třebíče několik.

autor: Michal Malý
Spustit audio