Křižovatka za miliony je v Třebíči opravená pouze napůl

28. listopad 2012
Zprávy z

Opravu křižovatky v Hrotovické ulici město nedotáhlo do konce. Křižovatka je sice nová, starý chodník z rozlámaných panelů ale zůstal.

Velkolepá přestavba křižovatky v třebíčské Hrotovické ulici za bezmála 4 miliony korun není dotažená do konce. Lidé kolem ní dál klopýtají po starém chodníku složeném z rozlámaných panelů. Dělníci při opravě křižovatky panely pouze vyzvedli ze země a po té je zase vrátili zpět na své původní místo. "Je to neuvěřitelný šlendrián," volají lidé, kteří si dál vyvracejí nohy na hrbolatém chodníku a nechávají podpatky v dírách mezi panely. Mezi nimi je i Jan Budina. „To je klasika tohle to, akorát všichni budou hrabat,“ nadává Budina. „Mohli tady udělat něco lepšího, když to stálo tolik peněz, ale vyprdli se na to. Nejspíš si zase jen někdo namastil kapsu!“

Hrotovická ulice - starý chodník

Jde přitom o hlavní spojnici, kudy ráno míří desítky lidí do práce do místní průmyslové zóny. Město se však hájí tím, že opravy dělalo pouze v nezbytně nutné míře a na nový chodník už nezbývaly peníze. Po té, co si začali lidé stěžovat, vedení radnice alespoň slibuje, že nechá v příštím roce staré panely vyzvednout a nahradí je novými. Do budoucna by se v tomto místě mohl objevit chodník zbrusu nový.

autor: Michal Malý
Spustit audio