Každých zhruba deset minut se na Vysočině bourá. A sníh bude padat až do večera

8. březen 2016
Zprávy z

Vysočinu a část východních Čech zasáhlo dnes v noci a ráno poměrně intenzívní sněžení. Podle meteorologů vydrží až do večera a připadnout může až patnáct centimetrů mokrého sněhu. Situace na silnicích je poměrně složitá, od šesti hodin do devíti policisté evidují 25 nehod. Bezpochyby jich ale bude víc, řidiči totiž všechny nenahlásí.

Nejhorší je to patrně na Žďársku, alespoň podle počtu nehod. „Krátce po sedmé hodině se na ulici Strojírenská střelo osobní vozidlo a dodávkové vozidlo. Nehoda se obešla bez zranění. Před osmou hodinou se ve Žďáře nad Sázavou na ulici Horní střetl autobus s chodkyní. Ke střetu mělo dojít na přechodu pro chodce. Žena byla s lehkým zraněním převezena do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Okolnosti dopravní nehody a míra zavinění jsou předmětem policejního šetření,“ jmenuje mluvčí policie Dana Čírtková.

„Na silnici mezi obcemi Sázava a Nížkov se před půl devátou střetl autobus a nákladním vozidlem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Místo je se zvýšenou opatrností průjezdné,“ pokračuje mluvčí.

Bourá se i na Třebíčsku a Jihlavsku. „Velké problémy měli řidiči na silničním tahu z Jihlavy na Žďár nad Sázavou. U obce Rytířsko se střetla před sedmou hodinou tři osobní vozidla, jedno skončilo v rybníce. Silnice je v tomto místě stále nesjízdná pro kamiony, pro osobní vozidla jen se zvýšenou opatrností,“ uvádí dále Dana Čírtková.

Situaci na silnicích neustále sledujeme. Informace máme ve vysílání Zelené vlny po každých zprávách a také v mimořádných vstupech.

autor: mik
Spustit audio