V Chlístově na Třebíčsku ráno uhořeli dva lidé. Co ničivý požár způsobilo, zatím není jasné

19. duben 2016
Zprávy z

AKTUALIZOVÁNO! V Chlístově na Třebíčsku dnes ráno hořel rodinný dům. K události došlo patrně před sedmou hodinou. Zasahující hasiči vynesli z hořícího domu dvě osoby, které i přes okamžitou péči lékařů zemřely. Zahynul také pes. Příčina tragického požáru zatím není jasná.

Podle informací policie bylo muži 64 a ženě 73 let.

„V úterý v 07:04 hodin byl na linku tísňového volání 112 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen požár v rodinném domě v obci Chlístov na Třebíčsku. Na místo události operační důstojník vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice v Třebíči společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Předína, Rokytnice nad Rokytnou a Okříšek,“ řekla k zásahu mluvčí hasičů Petra Musilová.

Majetková škoda na rodinném domku zatím není vyčíslená. „Na místě jsou v tuto chvíli naši vyšetřovatelé, kteří se intenzivně zabývají příčinou vzniku požáru,“ dodala Petra Musilová.

„Na Vysočině od začátku roku zemřeli při požárech čtyři lidé. První obětí letošních požárů se stala 4. února ráno seniorka, která zemřela při požáru staršího rodinného domu v Polné na Jihlavsku. Ve stejný den ve večerních hodinách byl ve vyhořelé garáži u rodinného domu v Golčově Jeníkově nalezen mrtvý muž."

autor: mik
Spustit audio