Nemocnice v Havlíčkově Brodě bude mít magnetickou rezonanci. Už pro ni staví budovu

9. listopad 2017
Zprávy z

Havlíčkobrodská nemocnice chce během příštího kalendářního roku koupit moderní diagnostický přístroj – magnetickou rezonanci. Umístěná bude v dolní části nemocnice u hlavní lůžkové budovy za radiodiagnostickým oddělením. Dělníci už tam začali pracovat a v lednu má být hotová hrubá stavba.

„Navržená přístavba je přízemní, obdélníkového půdorysu, vestavěná do proluky na severní straně nemocnice, a to mezi pavilony chirurgie a diagnostického centra. Dispozičně bude provoz magnetické rezonance velmi dobře navazovat na sousední zdravotnická oddělení,“ řekl technický náměstek nemocnice Josef Tvrdý.

Pracoviště je navrženo jako samostatně fungující jednotka se vším příslušenstvím včetně čekárny a sociálního zázemí.

V souvislosti se stavbou musely být přemístěny ambulance oddělení ORL. „Vzhledem k tomu, že stavební práce na novém pracovišti magnetické rezonance jsou náročné a probíhají za provozu radiodiagnostického oddělení, prosíme všechny pacienty a návštěvníky nemocnice v průběhu následujících několika měsíců o vstřícnost a velkou trpělivost s možnými omezeními i hlukem,“ dodal ředitel nemocnice David Rezničenko.

Celá akce včetně přístroje vyjde havlíčkobrodskou nemocnici na 50 milionů korun.

Nemocnice Havlíčkův Brod, staveniště
autor: mik
Spustit audio