Ledeč musí přehodnotit stavbu bazénu. Na plánovaných pozemcích to nepůjde

7. prosinec 2017
Zprávy z

V Ledči nad Sázavou na severozápadě Havlíčkobrodska by chtěli postavit krytý plavecký bazén. Město to má v plánu už přes deset let. Aktuálně se vyskytl problém, na vedlejším pozemku totiž soukromá firma staví průmyslovou halu a podle starosty Zdeňka Tůmy by se tam zamýšlený bazén s parkovištěm nevešel.

O stavbě krytého plaveckého areálu se v Ledči mluví dlouhé roky, nejbližší bazén je v Havlíčkově Brodě. Měst v prostoru nad řekou Sázavou postavilo zimní stadion s tím, že sousední pozemky budou právě pro bazén.

Aktuálně ale na vedlejším pozemku chce soukromá firma stavět průmyslovou halu a bazén s potřebným parkovištěm by se tam nevešel.

Českému rozhlasu to řekl starosta Zdeněk Tůma. „Jsme trochu omezeni záměrem sousední firmy ať už co se týká materiálového provedení a potom i zajištění infrastruktury, třeba zajištění parkovacích míst,“ řekl starosta.

Bazén za 100 milionů

Stavba bazénu v Ledči nad Sázavou má stát 80 – 100 milionů korun a její zahájení je podmíněné dotací z ministerstva školství. Samotný následný provoz areálu mají zlevnit solární panely a tepelná čerpadla.

autoři: mik , daz
Spustit audio