Brodského cestovatele Jiřího Váňu jedou do Bulharska hledat přátelé. Přes tři týdny se neozval

7. červenec 2016
Zprávy z

AKTUALIZOVÁNO! Havlíčkobrodský cestovatel Jiří Váňa odjel v květnu na turistickou výpravu do bulharských hor. Se svým kamarádem Tomášem Procházkou se ale ze zdravotních důvodů rozešli s tím, že se setkají dva dny před odletem v metropoli Sofii. Váňa ale nedorazil. Teď se ho chystají hledat přátelé a bratr.

Jiří Váňa procestoval mnoho zemí, vždy se ale vrátil a podával svým blízkým o sobě zprávy. Z Bulharska ale nepřijel. Rodina a známí kontaktovali úřady, česká policie předala poznatky svým bulharským kolegům. Vše je ale zatím bez větší odezvy.

Čtěte také

Člověk, který s ním naposledy mluvil

Pro přátele Jiřího Váni je důležité svědectví člověka, který s ním mluvil patrně naposledy. „To je ze třetího na čtvrtého června. Pán z chaty podal docela dobré informace, dokonce si s ním povídal, kam půjde. My jsme vytvořili nějaké letáky, budou se rozdávat po chatách v okolí, v klášterech, v obchodech, horských chatách, na autobusových nádražích v okolí Pirinu,“ řekl Českému rozhlasu Váňův kamarád Martin Vacík.

Úřady mají jen kusé informace

Souběžně s vlastní pátrací akcí hledají Jiřího Váňu oficiální úřady, především policie. Zatím mají pouze zprávu o tom, že ani letenka, ani platební karta, nebyly nikým zneužity.

Další podrobnosti připravujeme.

autoři: mik , Hana Mikulincová
Spustit audio