Cesta z Jihlavy na Brno stojí řidiče velké nervy. Kromě dálnice je nové omezení také na souběžné silnici

1. červen 2015
Zprávy z

Cesta z Jihlavy do Velkého Meziříčí a Velké Bíteše vyvolává v řidičích poměrně silné emoce. Kromě omezení na dálnici D1 jsou nové uzavírky také na souběžné silnici II/602, která vede z krajského města na Měřín, Meziříčí a Bíteš. 58 kilometrů dlouhý úsek je možné obvykle projet za hodinu, za stávajících podmínek může cesta trvat i dvojnásobek.

Nově je uzavřený průjezd obcí Řehořov pár kilometrů za Jihlavou. Značená objížďka vede na Velký Beranov, Stáj a Černou zpět do Měřína, kde ale čekají na řidiče další příkazové značky. Silnice tam není úplně uzavřená, kyvadlově ale na dvou místech pouští auta semafory.

Čtěte také

U semaforů motoristé postojí také ve Velkém Meziříčí a za Meziříčím u Jabloňova ve směru na Velkou Bíteš. Na obou místech potrvají uzavírky do konce srpna letošního roku.

Páteřní silnice II/602 směřující z Jihlavy jihovýchodně na Brno je ve správě Krajského úřadu Kraje Vysočina. „Frekvence oprav silnic je nejvyšší za poslední léta, odměnou za trpělivost řidičů budou kvalitní a bezpečné silnice,“ konstatuje mluvčí krajského úřadu Jitka Svatošová.

Souběžně s opravami silnice pokračuje modernizace dálnice D1 a k tomu další opravy. Situaci každý den sledujeme v Zelené vlně, kterou na Regionu vysíláme vždy po zprávách.

Čtěte také

autor: mik
Spustit audio