Cesta z Jihlavy na jihovýchod po II/602 je konečně volná

1. září 2015
Zprávy z

Řidičům končí jedno velké trápení – uzavřená silnice z Jihlavy na Velké Meziříčí. Právě dnes ji otevřeli a to hned na několika místech – u Jabloňova, u Řehořova a také ve Velkém Meziříčí. Lidé se tak pohodlně dostanou až do Velké Bíteše a do Brna, chtějí-li se vyhnout dálnici. To ale neplatí pro kamiony, do Meziříčí mají nově zákaz.

Opravy silnice II/602, které financuje Kraj Vysočina, jsou dlouhodobým záměrem a týkají se cesty z Pelhřimova až na hranici Vysočiny s Jihomoravským krajem.

Dělníci se pohybovali v bezmála čtyřkilometrovém úseku Velké Meziříčí – Jabloňov. „Došlo zde k výměně asfaltových vrstev a zároveň k jednostrannému rozšíření silnice,“ řekl náměstek hejtmana Libor Joukl s tím, že součástí stavby byl také nový kruhový objezd v blízkosti napojení na D1.

Hotovo je také v Řehořově, kde opravy komplikovaly život místním lidem.

Kamiony se do Velkého Meziříčí nedostanou

Velké Meziříčí se dlouhodobě potýká s nadměrnou kamionovou dopravou. Řidiči totiž sjíždějí z dálnice, aby se vyhnuli placení mýta. To ale skončí, auta nad 12 tun mají zákaz. A nepůjde-li o auto místní firmy nebo auto, které veze zboží do místních firem, řidič dostane od policistů pokutu.

Silnice II/602 na Vysočině po opravách
autor: mik
Spustit audio