Dálnice D1 se ve směru na Prahu po téměř dvaceti hodinách rozjíždí. Jsou tam ale dlouhé kolony

17. leden 2018
Zprávy z

Dálnice D1 se na kilometru 99 ve směru na Prahu rozjíždí. Provoz v obou směrech zastavily včerejší hromadné dopravní nehody. Srazily se tam desítky kamionů a osobních automobilů. Směr na Brno je s opatrností průjezdný. Na Prahu ještě ráno stály fronty kamionů, po osmé hodině ale policie otevřela jeden pruh.

16. leden 2018 se zapíše do dějin dálnice D1. Náhlá změna počasí a zřejmě i neopatrnost řidičů způsobila několik hromadných dopravních nehod. Největší z nich se staly kolem kilometru 99 v obou směrech dálnice.

Čtěte také

Dopravní tepna tam ve směru na Prahu míří ze svého nejvyššího bodu u sjezdu na Větrný Jeníkov k obci Slavníč. Ostatně právě v tomto místě se stalo už více velkých dopravních nehod.

Policie ve spolupráci s hasiči a odtahovými firmami zprovoznily úsek na Brno, který je s opatrností průjezdný. Ve směru na Prahu ale dálnice celou noc stála, celkem bezmála 20 hodin.

Ve středu ráno kolem osmé se podařilo zprůjezdnit alespoň jeden pruh. Kolony se ale budou rozjíždět delší dobu.

„Na místě jsou policejní hlídky a policisté budí některé řidiče nákladních vozidel a usměrňují jejich rozjezd,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Doprava, zima

Směr na Havlíčkův Brod

Řidiči se od noci snažili dálnice objíždět. Policie je už odpoledne posílala směrem na Pelhřimov po silnici II/602 a na Humpolec po I/34 a odtud zpět na dálnici. V Olešné u Pelhřimova ale silnice II/602 stojí, je tam nehoda kamionu. Podle policie má být odklizena ještě dopoledne.

Doprava, zima

Velký nápor je také silnici I/38 směrem na Havlíčkův Brod. Fronta stála na přivaděči k D1 u Jihlavy, také před Brodem. „Jedu od Uherského Hradiště směr na Prahu. Do Brna dobré, od Brna kamionová doprava kolabuje. Teď jsem v Havlíčkově Brodě, na dálnici jsem čekal asi hodinu. Na Prahu pojedu na Kolín, Český Brod, asi,“ řekl Českému rozhlasu řidič Michal, toho času na čerpací stanici v Havlíčkově Brodě.

autor: mik
Spustit audio